Gå med i Greenelys Virtuella Kraftverk

Tjäna pengar med din elbilsladdning samtidigt som du är med och balansera Sveriges elnät. Anslut din laddbox med tusentals andra och var med i Greenelys Virtuella Kraftverk.

Greenelys Virtuella Kraftverk

Ladda din elbil och tjäna pengar!

Greenelys Virtuella Kraftverk: Vårt nätverk av tusentals konsumenter bidrar till att stabilisera elnätet genom smart elbilsladdning. Svenska Kraftnät ersätter oss för detta viktiga arbete, och vi delar dessa intäkter med dig. Ju mer du laddar, desto mer tjänar du.

Anslut och tjäna: Genom att ansluta din elbilsladdare till Greenely kan du enkelt och snabbt gå med i vårt virtuella kraftverk. Det är ett smidigt sätt att börja generera inkomster och samtidigt bidra till ett hållbart energisystem.

Tusentals anslutna kunder: Redan nu har tusentals av våra kunder valt att ansluta sig och bidra till Sveriges elnäts balansering. Genom Greenely blir din elbilsladdning en del av lösningen, och samtidigt tjänar du pengar på ett passivt sätt.

Greenelys Virtuella Kraftverk

Tjäna pengar varje månad

Genom att ansluta din laddbox till Greenelys Virtuella Kraftverk, bidrar du aktivt till energibalansen samtidigt som du tjänar pengar när du laddar din elbil.

Laddboxen är första steget

Vi bygger för fullt på vårt virtuella kraftverk som möjliggör att du tjänar pengar och inte bara på din laddbox utan även på ditt uppkopplade hembatteri och på fler frekvensmarknader. Läs mer här.

Bidra till balans i elnätet

Vårt virtuella kraftverk spelar en viktig roll i att upprätthålla balansen i Sveriges elnät. Du kan vara en del av lösningen och göra en riktig skillnad för landets elnät.

Virtuellt kraftverk

Se dina poäng med Greenely Wallet

Nu har du möjlighet att följa och se dina insamlade poäng direkt i appen via Greenely Wallet. Du samlar poäng varje gång din laddbox hjälper oss att aktivt stabilisera Sveriges elnät.

Tjäna pengar

Samla poäng som förvandlas till pengar och se hur ditt bidrag till att balansera elnätet belönas, direkt i Greenely-appen.

Tydlig översikt

Se tydligt vilka av dina enheter som bidrar till elnätets balans.

Utnyttja dina poäng

Genom att ansluta din laddbox till Greenely är du automatiskt med i vårt Virtuella Kraftverk och kommer samla poäng varje gång du är med och balanserar Sveriges elnät. Vi kompenserar dig löpande genom att omvandla dina poäng till pengar, som automatiskt dras av via din elfaktura.
Greenely Wallet - Samla Rewards med din elbilsladdningGreenely Wallet - Samla Rewards med din elbilsladdning
Hur fungerar det?

Kom igång med tre enkla steg

1. Bli kund hos Greenely

Ta första steget och bli kund hos Greenely redan idag.

2. Anslut din laddbox

Har du en laddbox från Zaptec eller Easee kan du enkelt ansluta den i Greenely-appen och du är igång direkt! Om du inte har en laddbox, har vi ett grymt erbjudande till dig.

3. Tjäna pengar

Du kommer tjäna pengar med din elbilsladdning via din laddbox. Via Greenely-appen kan du hålla koll på dina intäkter som betalas ut via din faktura.

FAQ

Frågor och svar

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna gällande Greenelys Virtuella Kraftverk och Greenely Wallet.
Hur funkar det?
Vad innebär det att delta i Greenelys virtuella kraftverk?
Greenely är stolta över att introducera ett nytt banbrytande initiativ som ger dig som kund möjlighet att bli en aktiv del av energiomställningen genom att hjälpa till att balansera det svenska elsystemet vid frekvensavvikelse. Greenelys smarta system är utformat för att hantera komplexa, multifunktionella scenarier där balansering av elnätet kan utföras samtidigt som du kan nyttja ditt batteri precis som du vill, tack vare integrationen i Greenelys virtuella kraftverk. Denna intelligenta hantering är nyckeln till att maximera din familjs intäkter, samtidigt som den bidrar till att höja elnätets övergripande effektivitet.
Vad innebär frekvensreglering och balansering av elnät?
Frekvensreglering och balansering av elnätet innebär justering av elproduktion och förbrukning för att hålla elnätets frekvens stabilt. Svenska Kraftnät, som ansvarar för att hålla Sveriges elsystemet i balans, ser till att elproduktionen och förbrukningen alltid är i balans för att säkerställa ett pålitligt och effektivt elnät. De betalar aktörer som kan hjälpa till med denna balansering genom att öka eller minska sin elproduktion eller förbrukning vid behov.
Hur funkar Greenely Wallet?
Hur tjänar jag pengar via min laddbox?
Genom att ha din laddbox ansluten i Greenely-appen är du med i Greenelys Virtuella Kraftverk. När du sedan ansluter din elbil till laddboxen så har du möjlighet att tjäna pengar!

Vilka laddboxar fungerar för att vara med i Greenelys Virtuella Kraftverk?
Just nu fungerar alla laddboxar från Easee och Zaptec, och det kommer snart till fler!

Kan jag se hur mycket jag tjänat?
Ja, du kan se dina intjänade poäng i Greenely-appen via Greenely Wallet. Genom att ansluta din laddbox till Greenely är du automatiskt med i vårt Virtuella Kraftverk och kommer samla poäng varje gång du hjälper till att balansera elnätet. Vi kompenserar dig löpande genom att omvandla dina poäng till pengar, som automatiskt dras av via din elfaktura.

Behöver jag vara Greenely-kund?
Ja, för att vara med i Greenelys Virtuella Kraftverk behöver du vara eller bli elkund hos Greenely. För närvarande behöver du bo i SE3 eller SE4 för att vara med i Greenelys Virtuella Kraftverk, men vi jobbar för fullt för att erbjuda vår tjänst i alla elområden.
Greenely-appen
Hur ansluter jag min laddbox i Greenely-appen?
Gå in i Greenely-appen och klicka på "+ Lägg till enhet".
Välj sedan din laddboxmodell från listan eller gå direkt till laddbox-kategorin.
Ange vilket märke din laddbox är och vilken bostad den hör till.
Logga in med dina laddbox-uppgifter och tryck på "Anslut enheten".
Nu är din laddbox ansluten och syns under "Anslutna enheter".
Kan jag ansluta fler än en laddbox i Greenely-appen?
Ja, det går bra att ansluta fler än en laddbox i appen. Vi har stöd för Easee, Zaptec och Charge Amps (för att tjäna poäng och vara med i Greenelys Virtuella Kraftverk fungerar endast Easee och Zaptec för tillfället, men vi jobbar för att erbjuda stöd till fler laddboxmärken).
Beställning och leverans av Zaptec Go
Hur beställer jag en laddbox?
Beställning av en Zaptec Go till kampanjpris sker via vår partner. Gå till erbjudande här.
Ingår installation?
Ja, standard installation ingår.
Vilken garanti gäller?
Laddboxen har 5 års garanti.
Får jag grön teknikavdrag?
Ja, vid installation av grön teknik kan du få skattereduktion på upp till 50% av kostnaden för arbete och material.
Villkor
För att ta del av erbjudandet måste du bli eller vara Greenely-kund med ett aktivt timprisavtal. Laddboxen måste anslutas till Greenely-appen inom 30 dagar efter installationen.

Påbörja din energiresa!

Ladda hem Greenely-appen idag.