Fördelarna med att ha en laddbox hemma

Staffan Gröndahl
2024-01-03
4
min läsning

Elbilar blir alltmer populära, och med detta har behovet av en bekväm, pålitlig och effektiv laddning ökat. Många elbilsägare funderar på fördelarna med att installera en laddbox direkt i sina hem. I denna artikel ska vi utforska de främsta fördelarna och några praktiska aspekter av att ha en egen laddbox hemma.

Bekvämlighet

Ett av de mest uppenbara skälen till att installera en laddbox i hemmet är bekvämligheten. Istället för att leta efter offentliga laddningspunkter eller stå i kö, kan du helt enkelt koppla in din bil när du kommer hem och vakna upp till ett fulladdat batteri varje morgon.

Ekonomi

Trots initiala installationskostnader kan hemmaladdning ofta vara mer ekonomiskt fördelaktigt på lång sikt. Elpriset från det egna hemmet är ofta lägre än vid offentliga laddningsstationer, speciellt om du har timprisavtal kan du ladda din elbil under de billigare timmarna. Dessutom om du sätter upp en laddbox hemma kan du utnyttja det gröna rot-avdraget, vilket ger dig 50% rabatt på både arbete och material.

Snabbare laddning

Med en laddbox hemma, särskilt de av högre kapacitet, kan du ladda din elbil snabbare och effektivare jämfört med ett vanligt vägguttag.

Ökat fastighetsvärde

Enligt vissa undersökningar kan installation av en laddbox öka ditt hemvärde. Med växande intresse för elbilar blir en färdiginstallerad laddbox en attraktiv egenskap för framtida köpare.

Miljövänligt

Om du kombinerar din hemmaladdare med förnybara energikällor, såsom solpaneler, kan du ladda din bil med grön energi. Detta minskar ditt koldioxidavtryck ytterligare och gör din körning ännu mer miljövänlig.

Bli en del av Greenelys Virtuella Kraftverk

När du ansluter din Easse eller Zaptec laddbox i Greenely-appen blir du en del av vårt virtuella kraftverk, ett enkelt steg mot att börja tjäna pengar och bidra till ett hållbart energisystem. Genom vårt nätverk, bestående av tusentals konsumenter, hjälper du till att stabilisera elnätet med smart elbilsladdning. Vi får ersättning från Svenska Kraftnät för detta viktiga bidrag och delar dessa intäkter med dig. Så ju mer du laddar din elbil, desto mer tjänar du. Läs mer här!

Praktiska tips:
  • Val av laddbox: Marknaden erbjuder ett rikt utbud av laddboxar, allt från enkla modeller till avancerade alternativ. Utforska olika återförsäljare för att hitta den laddbox som bäst passar dina behov och förstärker din laddupplevelse.
  • Placering: Tänk på var du oftast parkerar din bil. Laddboxen ska vara lättåtkomlig men inte i vägen.
  • Säkerhet: Se till att installationen görs av en certifierad elektriker och följ alla säkerhetsrekommendationer.

Att installera en laddbox hemma förvandlar elbilskörningen till en smidig och problemfri del av din dagliga rutin. Med den ökade bekvämligheten och de möjliga besparingarna, är det inte förvånande att fler och fler elbilsägare investerar i en laddbox.

Fler artiklar

Påbörja din energiresa!

Ladda hem Greenely-appen idag.